Project ‘Speelgoed voor Moaraná’

Om meer eigen middelen te genereren voor de school en meer arme ouders bij de school te betrekken wordt de school op momenten dat er geen activiteiten zijn verhuurd voor kinderfeestjes en partijen. Tot nu toe is de schaal daarvan beperkt omdat de ruimte maar een beperkte aantrekkelijkheid heeft. Het aantal andere gelegenheden die betaalbaar zijn voor de bewoners van de wijk is zeer beperkt. Er is duidelijk behoefte aan een feestlocatie.

Project speelgoed voor Moarana

Met spelvoorzieningen en kraampjes voor lekkernijen wordt de school aantrekkelijker voor dit buitenschoolse activiteiten en wordt een mogelijkheid gecreëerd voor bijverdiensten van ouders die anders moeite hebben om de bijdrage aan de school voor de opvoeding van hun kinderen bij elkaar te schrapen. Verwacht wordt dat de school de ruimte met deze voorzieningen in plaats van nu jaarlijks 10 keer vanaf 2017 jaarlijks 40 keer zal verhuren.

De Stichting Vrienden voor Moaraná heeft daarom een voorstel ontvangen voor aanschaf van een aantal speelvoorzieningen (een plastic opblaaskasteel, een ballenbak, een trampoline en een plastic glijbaan). Met deze voorzieningen is er ook meer speelgoed om de feesten van de school zelf meer luister bij te zetten. Feesten zorgen voor nauwe betrokkenheid van kinderen en ouders bij de school en zorgen voor veel sociale cohesie en verbondenheid met de wijk.

De spelvoorzieningen en kraampjes zullen worden geëxploiteerd door de school. Vanuit de huur worden eventuele reparaties betaald.

In een buurt met veel criminaliteit moeten deze goederen goed opgeborgen en beveiligd worden, vandaar dat er ook een post is opgenomen voor een goed afgesloten opslag.

Met het voorstel wordt ervoor gezorgd dat de School voor nog meer mensen een centrale plek in de wijk is voor activiteiten. Hiermee kan het belang van vroege scholing bij een grotere groep ouders onder de aandacht worden gebracht.

Scroll naar boven