Activiteitenverslag 2016

Opknappen van het gebouw

In december 2015 is met de school overeengekomen dat in totaal €10.200 overgemaakt zal worden in 2016 om het gebouw van de school op te knappen. In december 2015 is €8000,- overgemaakt voor het opknappen van het gebouw. De rest is in juni overgemaakt (€2200,-)

Bestuurswisseling

In de loop van februari wordt duidelijk dat er een aantal bestuursleden zijn gevonden om het bestuur van Stichting Moaraná over te nemen van het zittende bestuur. Jopie Knip, Fons van der Meer en Bea Shaefer dragen in april definitief het stokje over aan Rudolf van Beijmerwerdt, Marcel Hazeu en Axel Verheij.

Speelgoed voor Moaraná

In mei, juni en juli is bij andere fondsen geworven voor het project ‘Speelgoed voor Moaraná’. Dit project a €5000,- betekende dat door de school speeltoestellen en marktkraampjes gekocht werden die gebruikt kunnen worden bij de verhuur van de school voor feesten en partijen. Bovendien kunnen de ouders tijdens feesten wat extra geld verdienen met het verkopen van popcorn, suikerspinnen, crêpes en hotdogs. Dit project is mede door de Lakeland Foundation tot stand gekomen. De bijdrage aan het project van de Lakeland Foundation bedroeg €2500,-. De rest is betaald uit de nog beschikbare middelen (giften van de donateurs)

Nieuwsbrief zomer 2016

De eerste nieuwsbrief na de bestuurswisseling is in juli (net voorde Olympische Spelen in Rio) 2016 tot stand gekomen, met bijdragen van leerkrachten van de school, Bijdragen van Marcel Hazeu, Rudolf Beijmerwerdt en met veel foto’s nieuwsbrief is in papieren versie naar alle donateurs verstuurd. De bestuursleden hebben de nieuwsbrief nog digitaal aan vrienden en familie verstuurd.

Tegelijk met de nieuwsbrief is een nieuwe huisstijl ontworpen door Elly van der Mark. De kindertekening is gebleven, maar de banner is veranderd in een groen vlak en groen is ook de kleur geworden die de nieuwsbrief kleur geeft.

Website en Facebookpagina

Vanaf augustus hebben we als bestuur hulp gekregen van, in deze tijd, twee onmisbare vrijwilligers, Bas Holla en Ilse Verheij. Bas Holla heeft zich beschikbaar gesteld als webbeheerder, iets wat hij in het dagelijks leven ook doet, maar voor de Stichting Moarana doet hij het vrijwillig. Ilse Verheij heeft zich aangeboden als beheerder van de Facebookpagina.

Nieuwsbrief december 2016

In december hebben we onze tweede nieuwsbrief uitgebracht sinds de bestuurswisseling. Ook dit keer met bijdragen van Rudolf van Beijmerwerdt, Marcel Hazeu en de leerkrachten van de school.

Scroll naar boven